Sacha Baron Cohen objašnjava razloge iz kojih je odustao od uloge Freddieja Mercuryija

Sacha Baron CohenJoš 2007. godine pojavile su se glasine da će Sacha Baron Cohen glumiti Freddieja Mercuryja u biografiji o legendarnom frontmenu Queena. Tri godine kasnije, te glasine su potvrđene, ali je, 2013. Cohen ipak odustao od filma zbog “kreativnih razlika”. Nakon još tri godine Cohen je napokon dao objašnjenje o kakvim je razlikama zapravo reč.

Planovi članova Queena i Cohena u vezi sa filmom su bili potpuno različiti. Po rečima Cohena, on je želeo da snimi biografiju bez ograničavanja o čoveku koji je živeo ekstremni stil života, ne suzdržavajući se pritom ni priča o drogi i ludim žurkama.

Ipak, takve priče su bile upravo ono što bend nije želeo da bude prikazano u filmu. “Oni žele da zaštite zaostavštinu benda i da priča bude o Queenu. I ja potpuno razumem to”, objašnjava Cohen.

Neke od ideja članova benda, po Cohenu, bile su i vrlo “nekonvencionalne”, poput one da se Freddiejeva smrt desi na polovini filma, a da ostatak priče bude o borbi preostalih članova Queena da nastave. Cohen zaključuje: “Brian May je odličan muzičar, ali nije naročito dobar filmski producent”.

Ostavite komentar: