Rok kamp za devojčice počinje u ponedeljak

Prvi Rok kamp za devojčice u ovom delu Evrope biće održan od 21. do 27. avgusta u dečjem odmaralištu “Šuplja stena” na Avali.

Devojčice uzrasta od 10 do 14 godina će učiti osnove sviranja električne gitare, bas gitare, klavijatura ili bubnjeva. Vođene mentorskim timom koji sačinjava osam aktivnih rok muzičarki, 32 devojčice će pored upoznavanja sa instrumentima i osnovama sviranja, učiti o komponovanju muzike, pisanju tekstova, i spremati se za svoj prvi nastup, završni koncert.

Radionice instrumenata vodiće mlade muzičarke i kantautorke sa domaće scene. Za bubnjeve su zadužene Selena Simić (bendovi Nemesis, Raskid13 i Goatmare and the Hellspades) i Tamara Tasić (bend Balkanska lavina), koje su tokom 2015. vodile radionice bubnjeva za devojčice u nekoliko gradova. Odsek za gitaru predvode Tijana Milivojević (Nemesis) i kantautorka Nađa Vračarić, a radionicama bas gitare baviće se Anja Tvrtković (Nemesis, NoYz?) sa Jelenom Mihić (Random). Marija Nikolić (bend Sane Garić / Xanax) i Isidora Dimić (Goatmare and the Hellspades) naći će se za klavijaturama.

Mesto u organizovanom prevozu od centra Beograda do Avale može se obezbediti javljanjem organizatorkama na femixinfo@gmail.com, SMS-om na broj telefona 060/333-8160, ili porukom na Facebooku ili Instagramu. Ulaz je besplatan, dozvoljen kućnim ljubimcima, a deca su više nego dobrodošla na koncert svojih vršnjakinja.

Ostavite komentar: