brkovi

Roisin Murphy (ex Moloko) na Sea Dance festivalu

roisin-murphyNekadašnja pevačica čuvenog sastava Moloko i diva moderne muzičke scene Roisin Murphy  nastupiće u petak, 17. jula, na glavnoj bini Sea Dance festivala na Jazu.

Biće ovo njen premijerni nastup u Crnoj Gori, u sklopu svetske turneje na kojoj promoviše novi album “Hairless Toys“. Aktuelni vlasnik titule najboljeg evropskog festivala do 40.000 ljudi dnevno, Sea Dance festival će se naći rame uz rame sa najznačajnijim festivalima koji će ove godine ugostiti Roisin, kao što su Berlin festival, španski Sonar, britanski Isle of Wight, belgijski Rock Werchter i drugi.

Iste večeri na omiljenoj Dance Paradise bini, nastupiće i nekadašnja pevačica grupe Hercules & Love Affair, njujorška DJ dama Kim Ann Foxman, a u subotu, 18. jula, DJ pult preuzeće velemajstor miksa James Zabiela i kalifornijski house producent Doorly, inače remiks majstor najvećih zvezda kao što su The Prodigy ili Kanye West.

Zajedno sa Molokom, Roisin Murphy važi za jednu od ključnih figura muzičke scene kasnih 90-ih, uz neprikosnovene hitove i sada već muzičke klasike “The Time is Now“, “Sing it Back“ i “Forever More“. Paralelno je započela i solo karijeru, a njena dva albuma “Ruby Blue“ i “Overpowered“, etablirali su je kao ikonu moderne pop kulture. Baš kao i na sceni, Roisin se graciozno kreće među različitim muzičkim žanrovima, ali i ulogama pevačice, producenta, dizajnerke, modela i glumice. Pripremajući treći album “Hairless Toys“, koje izlazi danas, Roisin je prošle godine objavila i maksi singl “Mi Senti“ na kojem je u svom stilu obradila čuvene italijanske kancone. Prema oceni svetske muzičke javnosti, predstojeća godina sasvim sigurno biće u znaku muzičke dive 21. veka, a njen nastup na Jazu dolazi u pravi čas.

Ostavite komentar: