Roger Daltrey i Wilko Johnson snimili novi album

johnsondaltreyRodžer Daltri, frontmen legendarnog sastava The Who i Vilko Džonson – bivši gitarista Dr Feelgooda – izdaju novi album.

Album  ‘Going Back Home’, koji je zakazan za mart 2014. , sadržaće 10 Džonsonovih pesama, kao i obradu Dilanove ‘Can You Please Crawl Out Your Window?’. ‘

Album je sniman tokom novembra 2013. godine, i to nepunih deset meseci nakon što je Džonsonu dijagnoziran rak. Pričajući o albumu, Džonson navodi Rodžerovu inicijativu: “Ustao je i rekao – ‘Hajde da ga snimimo!’. Pričao mi je o jednom fenomenalnom malom studiju zvanom Yellow Fish (‘Žuta Riba’) u Akfildu. Odvratan naziv, ali dobar studio! ” Osvrćući se na muziku koja oslikava novi album, Džonson je opisuje kao “heavy power-trio zvuk koji potpomaže pevača; to je britanska ‘institucija’! Niko to ne radi bolje od nas. ”

Džonson, koji u julu puni 67 godina, je bio gitarista benda Dr Feelgood, od njegovog osnivanja 1971. do ’77. kad je napustio sastav. Tokom tih godina, Feelgood je uspeo da osvoji nagradu za najbolji album ( 1976. LP ‘Stupidity‘ ). Po odlasku, Džonson je svirao sa bendom The Blockheads do 1980., a nakon toga je izdao i uspešan niz albuma sa The Wilko Johnson Bandom. U skorije vreme se pojavio i kao glumac u HBO hit seriji Igra prestola. Njegova autobiografija Looking Back At Me izdata je u junu 2012.

Ostavite komentar: