brkovi

Rođendanski koncert benda Atheist Rap u Barutani

Kultni novosadski pank-rok bend Atheist Rap održaće rođendanski koncert u subotu, 19. maja u Barutani na Kalemegdanu. Te večeri će obeležiti dvadeset i devet godina postojanja i rada, a sviraće pesme isključivo sa prva tri albuma – Maori i crni Gonzales (1993), Ja Eventualno Bih Ako Njega Eliminišete (1995) i II liga Zapad (1998), kojima su se afirmisali i stekli širu publiku.

Sastav Atheist Rap osnovan je davne 1989. godine. Prepoznatljiv je po sarkastičnom humoru i društveno angažovanim tekstovima. Tokom dugogodišnje karijere, objavio je šest studijskih albuma, koncertni DVD i monografiju izdatu povodom dvadesetog rođendana. Poznati su po hitovima “Wartburg Limuzina”, “Blue Trabant”, “ORA je pravi način da”, “Godina Kulture”, “Fatamorgana”, “Zapadna Evropa”, “Pritilend”, “Ne bi bilo fer”, “Momci se vraćaju u grad” i mnogim drugim. Ponovo su u studiju, pripremaju materijal za novo vinilno izdanje čije se objavljivanje očekuje tokom ove godine.

Novosadski pankeri su u poslednjih desetak godina jedan od koncertno najaktivnijih domaćih sastava. Nastupali su širom regiona, ali i Evrope, pa tako i na festivalima kao što su: EXIT, INmusic Zagreb, Belgrade Beer Fest, Belgrade Calling, Dirty Old Festival, Viva La Pola, Lent Festival Maribor, Vrlo Dobar Festival Sarajevo, Pivolend Skopje, Lake Fest Nikšić, Lastovo – otok glazbe, Ritam Evrope, Opatijske Barufe i Koncert godine.

Karte za rođendanski koncert grupe Atheist Rap, u produkciji Strangefear-a,
nalaze u prodaji, po promo ceni od 600 dinara, a mogu se kupiti na svim prodajnim
mestima Eventim-a i Gigstix-a. Koncert je zakazan za 19 časova.

Jedan komentar o “Rođendanski koncert benda Atheist Rap u Barutani

Ostavite komentar: