Rođendanska rockabilly žurka Vampira u Božidarcu

vampiriVampiri će u subotu, 25. aprila, proslaviti 25. rođendan benda rockabilly spektaklom na Vračar Rocks festivalu u Centru za kulturu Božidarac, na mestu koje odiše srećnim vremenima, u sali
uređenoj u ruhu ’60tih i ’70tih godina, baš u duhu onih vremena od kojih bend nikada nije odustao.

Vampiri neguju rockabilly tradiciju i kulturu od davne 1990, od pre tačno 25 godina kada su oformljeni. I pre nego što su rockabilly dame i dase doživele svoj “urbani preporod”, Vampiri su negovali topli, pozitivni i veseli duh tih, prema mnogim mišljenjima, najsrećnijih vremena.

Da bi publika potpuno upala u rockabilly vremensku mašinu, pored Vampira nastupiće i sastav The Few Fellas, kao i grupa Exeri.

Članovi sastava The Few Fellas u prekaljeni R’n’R muzičari poznati publici po mnogobrojnim projektima i pozorišnim predstavama. Ovoga puta, po prvi put će zajedno na bini Nick Drag, Mita Kvark i Veljko Kvark publici predstaviti svoje viđenje izvornog R’n’R-a i svih tajni koje ovaj zvuk krije.

Bend Exeri nastao je u Beogradu 2011. godine kao zajednička ideja okupljenih članova koji su imali želju da pored dobrog provoda odaju počast rockabillyju i doo-wopu, na ovim prostorima nepravedno zapostavljenim žanrovima. Sviraju isključivo obrade, hitove koje gotovo svi znaju, sa ciljem da približe ovu vrstu muzike svojim slušaocima.

Ulaznice su dostupne u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat) po pretprodajnoj ceni od​ 500 dinara.

Ostavite komentar: