Rise Against nastupili u Budimpešti

arhivaU ponedjeljak, 19. ožujka, jedan od najpoznatijih američkih punk rock bendova, Rise Against, ponovno je nastupio u Budimpešti, u dvorani Petőfi Csarnok. Kao predgrupe kraće setove odsvirali su Touché Amoré, također iz SAD-a, te britanski Architects. Koncert je započeo u 20h, a završio nešto prije ponoći.

Dvorana Petőfi Csarnok jedna je od većih u Budimpešti, te može primiti poprilično velik broj ljudi. Međutim, već danima ranije koncert je bio rasprodan, što se moglo i vidjeti u ponedjeljak u dvorani pretrpanoj fanovima. No, budući da je punk postao trend među mladima u zadnje vrijeme u Mađarskoj, većina fanova bili su tinejđeri. Prvi bend, Architects, započeo je svoj nastup točno prema planu, u 20h. Veliki naglasak bio je na vrlo energičnom pjevaču, koji je u jednom trenutku publiku naprosto oduševio svojim vriskom, koji se čuo kroz cijelu dvoranu iako nije koristio mikrofon.

Sudeći po čestom skandiranju »Rise Against», prva dva benda bila su samo bonus fanovima. Unatoč tome, a zahvaljujući samom žanru glazbe, nije trebalo dugo da se svi opuste i uživaju u koncertu. Touché Amoré su se na pozornici zadržali nešto duže od Architectsa, koji su svirali oko pola sata. Pjevač Touché Amoréa, pak, napravio je pravi kaos u dvorani pozvavši fanove da mu se pridruže na pozornici kroz crowdsurfing. Tako su čuvari gotovo dvije cijele pjesme izvlačili ljude iz publike, no nisu ih puštali dalje od ograde.

Ono što se čekalo cijelu večer stiglo je u obliku četveročlanog benda otprilike oko 22h. Rise Against su, osim po svojim izuzetno dobrim albumima, poznati i po aktivizmu, te otvorenim kritikama vanjske politike SAD-a. Stoga su, kao uvod u koncert, u pozadini pozornice prikazivani video isječci nekih otvorenih pitanja današnjice, poput rata i ljudskih prava. No, ubrzo su članovi benda izašli na pozornicu, na opće oduševljenje cijelog kluba, te je pjevač pozvao publiku da uz skakanje i vrištanje izbace sve frustracije koje su držali u sebi. Rise Against su fanove zabavljali gotovo dva sata, a osim pjesama s najnovijeg albuma, svirali su starije, poput Prayer of the Refugee i Re-Education. Pred sam kraj koncerta, svi su napustili pozornicu, osim pjevača Tima, koji je odradio par akustičnih pjesama, uključujući i baladu Swing Life Away. Zadnji dio koncert bio je rezerviran za neke od najomiljenijih pjesama publike, poput posljednje, Savior.

Ostavite komentar: