brkovi

Retki snimci Bob Dylana u novom spotu

bob_dylan

Spot za pesmu “Just Like Tom Thumb’s Blues” poznatog američkog pevača Boba Dylana sastavljen je od retkih snimaka pevača sa evropske turneje iz 1965 .i 1966. godine.

Spot je objavljen kako bi se obeležio izlazak albuma “The Bootleg Series Vol. 12: The Cutting Edge 1965-1966” kao i obnovljenog izdanja dokumentarca “Dont Look Back“.

Video je snimljen za treću verziju pesme “Just Like Tom Thumb’s Blues” koja je mekša od verzije koja se može naći na albumu “Highway 61 Revisited“.

Producent novog spota Damian Rodriguez je iskoristio snimke iz Pennebakerovog filma u kojima Dylan može da se vidi na sceni, iza nje kao i za vreme putovanja. U poslednjem minutu spota vidimo Dylana kako razgovara sa John Lennonom dok se vozikaju.

“Ljudima će uvek biti potreban Dylan. Kako on kaže “sve je sjebano, ali ću vam ja pokazati kako da sve bude bolje” – to nikad neće biti zaboravljeno. Većina dokumentaraca postoji da bi prikazala jedan veličanstven momenat u vremenu, ja sam hteo da napravim film za buduće generacije, da ispričam priču, verovatno je to razlog zbog koga je film još uvek popularan” objašnjava Pennebaker.

 

 

Ostavite komentar: