Urban & 4 pred melankoličnim Osijekom

damir_urban
Foto: Arhiva

U osječkom kinu Europa koncert je održao Riječanin Damir Urban sa svojom „četvorkom“. U organizaciji agencije Luminis, koja je Urbanov koncert organizirala i prošle godine, kino Europa bilo je mjesto dvosatne svirke. Koncert je počeo nešto poslije 22 sata, a trajao je sve do pola jedan.

Osijek, poznat po dovođenju nekih ustaljenih imena od kojih je jedno i ono Damira Urbana, ni ovaj put nije ostao dužan no publika jest. Bez obzira na Urbanovu energiju i snagu njegovih pjesama samo je mali dio publike bio aktivan tijekom cijelog koncerta. Ta neaktivnost dovela je i do Urbanovog obraćanja publici zbog tišine između pjesama. Usprskos malobrojnoj i uspavanoj publici, Urbanovo raspoloženje bilo je u globalu dobro, iako su ga neke smetnje vezane uz tehniku znale ometati pa se moglo vidjeti u nekim trenucima da mu je ”dosta” koncerta. Vjerovatno sa očekivanjem brojnije publike Urban i njegov bend pripremili su playlistu starih i novih pjesama što je uzrokovalo da novija publika nije znala baš sve stare hitove.

Urban je kroz neke svoje poteze na pozornici pokušavao probuditi publiku, no ona je to popratila s jednakim ”entuzijazmom” kao i obične pauze između pjesama. Možemo reći da je sinoć nasatao netipičan jaz između Urbana i publike. Dosadašnji koncerti Urbana i publike oduvijek su odisali odličnom atmosferom, pjevanjem hitova i komunikacijom između njih. Moguće da se razlog krije u tome što je Urban, kao što smo već i rekli, prečest gost u Osijeku. Radi se o 4 koncerta u zadnjih 24 mjeseca.

Pjesma koju je izdao prije nekoliko tjedana “Sutra ćemo pričati” sinoć je bila izvedena, ali se Urban unaprijed ispričao radi mogućih progriješaka u izvedbi općenito. Kao da je tom isprikom predvidio grešku u radu jedne od sprava na pozornici. U šali je rekao kako je on iz ”generacije gramofona” pa da nije čudno što je pogriješio u manevriranju sa tim “papučicama”.  Bend je izvodio pjesme sa svih 5 do sada izdanih albuma, a “uspavana” publika najglasnija je bila za vrijeme pjesme “Budi moja voda”. Za kraj su izvodili pjesme kao što su “Mjesto za mene” i “Mala truba” te su nakon njih napustili pozornicu i ekspresno se vratili nazad na zahtjev publike i u svom stilu koncert zaključio “Aromom Satanicom”.

Sve u svemu prosječan koncert izvrsnog glazbenika koji je upotpunila ovoga puta i prosječna publika. Ovo je bila ugodna koncertna večer u gradu i možemo reći da su istinski zaljubljenici u njegov rad i lik mogli biti zadovoljni. Svakako ovo nije koncert koji će dugo biti pamćen niti Osijeku niti Urbanu.

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.