Škrtice odličnom premijerom obeležile jubilej Doma Omladine

arhiva
Foto: Filip Andrejević (SvetGitara)

Pre tačno pola veka Dom Omladine Beograda je započeo sa radom a juče je premijerno u njemu zasvirala novo nastala “supergrupa” Škrtice. Predvođen Canetom iz Partibrejkersa, u ispunjenoj sali Amerikani, svež sastav je priredio neverovatnu rođendansku proslavu koja dokazuje da rokenrol u Srbiji i dalje živi.

Sam početak nastupa je zvučao agresivno i tvrdo kao što se i očekivalo od petorke na bini. Nakon dve pesme oduševljenje publike je bilo vidno, a bend je kosntantno pojačavao tempo. Pevač i tekstopisac furiozne ekipe, Zoran Kostić Cane, iskoristio je priliku da čestita jubilej ustanovi: ‘’Naravno Domu Omladine srećna pedosetogodišnjica, toliko i ja imam’’. Sledi numera koju prožimaju reči o svetu uplašenih ljudi, kako ovaj tako i ostali tekstovi su veoma sadržajni i sveobuhvatni.

Psihodelični rif nam predstavlja sledeću kompoziciju u kojoj čujemo majstoriju Koleta i Borisa Mladenovića za gitarom što je na kraju publika nagradila uzvicima i aplauzom. Usviranost ovog sastava je na vrhunskom nivou što nije čudno s obzirom na to da im probe, kako iz benda kažu, traju do sedam sati dnevno. Nakon još tri odsvirane pesme bend napušta scenu a gosti odmah odgovaraju bukom kako bi dobili bis.

Po povratku na binu frontmen predstavlja supergrupu koju čine Boško Mijušković na basu i energični bubnjar Danilo Luković iz grupe Straight Mickey and The Boyz, Boris Mladenović iz Jarbola, Kole iz Velikog prezira na gitarama i Zoran Kostić Cane, član Partibrejkersa sa prepoznatljivim vokalom. Posle upoznavnja publike sa bendom sledi opuštenija numera u odnosu na prošle koja se zove ”Neko novo jutro”. Koncert se završava pesmom u kojoj Cane poručuje da svoju dušu nikome ne da i da je bez nje samo leš koji hoda.

Ko je ljubitelj mešavine žanrova kao što su hard rok, bluz, pank i psihodelija ima čemu da se raduje. Ovaj nov sastav koji čine iskusni muzičari zauzeće ozbiljno mesto na rok sceni naših prostora. Imaju snimljen album koji će se najverovatnije zvati “Škrtičnjak” a već rade i na drugom. Preciznih reči za opis ovog benda nema dok ga ne čujete uživo tako da ćemo zaključiti rečima Caneta: ”Rokenrol je večan dok su mu deca verna.”1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.