brkovi

Rasprodati Toto oduševio Skoplje

Toto Skoplje

Toto / foto: Stefan Rajhl, Avalon Produkcija

Kultni bend TOTO je u okviru svoje svetske turneje “40 Trips Around the Sun” sinoć održao koncert u Vip Areni Boris Trajkovski u Skoplju, u organizaciji Avalon produkcije.

Bend čiji su muzičari, kako i oni sami za sebe kažu, prvenstveno „studijski“ velikom turnejom koja je počela u Evropi a na leto se nastavlja koncertima u Sjedinjenim Američkim Državama, promovišu istoimeni album koji je izašao početkom februara ove godine. Album je zapravo kompilacija najvećih TOTO hitova uz tri dodatne pesme koje do sada nisu objavljivane. Albumom i ovom turnejom TOTO obeležava četrdeset godina postojanja.
Posetioci sinoćnjeg koncerta u Skoplju uključujući i veliku grupu fanova iz susedne Grčke imali su priliku da uživo u odličnoj produkciji čuju pesme koje su svima dobro poznate i najpopularnije “Hold The Line”, “Rosanna”, “Africa”.

U vreme kada se usled političkih igara na sva usta govori o promeni imena ove države, Steve Lukather otvara koncert sa „Good evening Macedonia!“, što je izazvalo veliko oduševljenje publike.
Za razliku od prethodnih godina kada je Toto u izmenjenijem sastavu održavao koncerte, na 40 Trips Around the Sun turneji postavka je proširena. Autentični TOTO zvuk jesu harmonija, perkusije, klavijatura i višeglasno pevanje, što i jesu postigli sa sedmoricom izvođača na sceni.

Karte za koncert koje su mogle da se kupe online bile su odavno rasprodate, ali je ipak na biletarnici bilo slobodnih ulaznica po pristupačnim cenama počev od 16 evra. Upravo zbog dobre organizacije i nižih troškova produkcije a samim tim i dosta jeftinijih ulaznica, Skoplje je popularna koncertna destinacija. Sa oko šest hiljada ljudi u publici, dve trećine Arene je bilo popunjeno.

Osim najvećih hitova, stubovi TOTO benda, Steve Lukather, David Paich, Steve Porcaro i Joseph Williams su u album uvrstili i tri do sada neobjavljivane pesme, tačnije “Struck The Lighting”, “Spanish Sea” koja je snimljena opet, kao i nedavno napisana “Alone”.

Što se samog nastupa tiče, komunikacija sa publikom je bila uobičajena a frontmen Steve Lukather je pre izvođenja većine pesama rekao nešto o tome kako je nastala. Takođe, odsvirali su i “While My Guitar Gently Weeps”.

Pre njihove najpopularnije “Africa” je samo rekao „Evo i one koju svi čekate!“, kada je publika i bila najbučnija. Koncert je jednim bisom završen nakon nešto malo duže od dva sata.

Toto Skoplje

 

 

Ostavite komentar: