brkovi

Radiohead objavio spot za “I Promise” sa reizdanja albuma “OK Computer”

Britanski rok sastav Radiohead objaviće 23. juna reizdanje sada već kultnog albuma “OK Computer” za izdavačku kuću XL Recordings. Novi album će nositi naziv “Oknotok”, a pred vama je nova verzija pesme “I Promise” sa njega i spot za nju.

“Oknotok” će sadržati originalni album “Ok Computer” sa 12 pesama, osam B-sides pesama kao i tri nikada objavljene pesme, prethodno pomenuta “I Promise” i “Lift” i “Man Of War”..

Ove tri pesme su snimljene u vreme nastajanja albuma, ali do sada nikada nisu bile objavljene.

Materijal će kompletno biti remasterizovan sa originalnih analognih traka. Abum će biti objavljen kao digitalno izdanje, duplo i trostruko CD izdanje, trostruko 180 gramsko LP izdanje sa 23 pesme i kao “Oknotok boxed edition” koji će sadržati i 104 strane beleški Toma Jorka.

Sada već legendarni album “Ok Computer” objavljen je 1997. godine a producirao ga je Najdžel Godrić. Na albumu se nalaze singlovi i hitovi kao što su “Paranoid Android”, “Karma Police”, “Lucky” i “No Surprises”.

“Ok Computer” kritika smatra najboljim albumom benda Radiohead. Upravo to izdanje benda je nominovano za Grammy album godine.

Početkom 2015. godine The National Recording Registry izabrao je “OK Computer” kao izdanje koje se čuva u Kongresnoj Biblioteci kao delo od “kulturnog, istorijskog i estetskog značaja.

Ostavite komentar: