brkovi

R.E.M. zabranili Donaldu Trumpu korišćenje pesme “It’s the End of the World”

r.e.m.

Predsednički kandidat Donald Tramp u svojoj kampanji koristio je pesmu “It’s the End of the World As We Know It (And I Feel Fine)” na šta su njeni autori R.E.M. reagovali sudskom zabranom.

“Lično, mislim da će taj Narandžasti klovn učiniti sve za pažnju. Mrzim što mu je dajem”, napisao je Majk Mils na tviteru. Pevač Majkl Stajp bio je još oštriji: “Idi i j*** se, ti tužni, grabljivcu pažnje, moći opijen mali čoveče. Ne koristi našu muziku niti moj glas za tvoju šaradu od kampanje”.

Zvanično saopštenje benda glasi: “Dok ne odobravamo ili osuđujemo korišćenje naše muzike na ovom političkom skupu i tražimo da ovi kandidati prestanu sa istim, podsetimo se da su ovde bitnije stvari na kocki. Mediji i američki glasači treba da se fokusiraju na veću sliku i ne dozvole velikim političarima da nas ometaju od hitnih problema dana i trenutne predsedničke kampanje”.

Ovo je drugi put da tokom iste kampanje Tramp koristi neovlašćeno tuđu muziku. U junu ga je Nil Jang javno prozvao zbog korišćenja njegove numere “Rockin’ in the Free World“.

Ostavite komentar: