brkovi

Queen of Sabe obradila Dedićevu “Kuću za ptice”

Queen of SabeHvaljena kantautorica Queen of Sabe sudjelovala je u glazbenoj akciji Croatia Recordsa i emisije Music pub Zlatka Turkalja ‘Zimzeleno a novo’, tijekom koje je obradila legendarnu pjesmu Arsena Dedića i Drage Britvića ‘Kuća za ptice‘ u akustičnoj verziji.

Kuća za ptice je prekrasna pjesma s tako dirljivim tekstom. Ima taj određeni retro štih u koji nisam željela dirati i zato sam se odlučila za intimniju, akustičnu verziju. Moram priznati da sam je radila s velikim emocijama, osjećala sam kao da je moja’, rekla je Queen of Sabe. Gitaru na pjesmi je odsvirao Neven Krčmarek, a produkciju potpisuje, Goran Martinac. Snimatelj spota je Zlatimir Zalović, a režiju potpisuju Zlatimir Zalović i Sabina Herman.

Cilj akcije je očuvati hrvatsku glazbenu kulturu predstavljanjem važnih autora i pjesama mlađim generacijama. Objavljivanjem originalnih snimki te njihovih obrada u akustičnim verzijama i u interpretaciji mlađih glazbenika želi se podsjetiti na antologijske glazbene materijale, koji su u vrijeme nastanka bili korak ispred vremena i obilježili glazbenu produkciju 60-ih, 70-ih i 80-ih godina te ih vratiti u radijske i televizijske programe. Na ploči se nalazi 10 pjesama, odnosno pet evergreena u originalnim verzijama – ‘Kuća za ptice’ Gabi Novak, ‘Sreća’ Josipe Lisac, ‘Negdje postoji netko’ Drage Mlinarca, ‘Stare ljubavi’ Tereze Kesovije i ‘Svijet je moj’ Radojke Šverko, ali i obrade istih pjesama.

Ostavite komentar: