brkovi

Quasarborn objavili novi spot

Beogradski technical thrash metalci Quasarborn objavili su novu pesmu koja je ispraćena veoma zanimljivim, osmominutnim video spotom, a njen naziv je “The Odyssey to Room 101“.

Rečima benda: “Kao što se može pretpostaviti, naslovna pesma našeg prvog albuma je nastala pod jakim uticajem Orvelovog romana 1984, ali i Hakslijevog Vrlog novog sveta. Ona predstavlja poslednje poglavlje u priči koja prati album i opisuje poslednje trenutke života glavnog junaka u kojima biva mučen i lišen svakog traga humanosti, dostojanstva i identiteta. Sudbina gora od smrti. Odiseja u sobu 101 je najduža numera na albumu, ali je prošarana najraznovrsnijim motivima i najdinamičnija je. Intenzivna je, moćna, besna, ali i melodična i pažljivo strukturisana. Odlično predstavlja suštinu benda Quasarborn u ovom trenutku.

Podsetimo, Quasarborn je relativno novo ime na sceni, ali u njegovoj postavi se nalazi poznata ekipa bivših članova nekadašnjeg benda Space Eater. Quasarborn su, uključujući i ovaj, objavili tri singla sa svog predstojećeg debi albuma, koji će izaći 18. maja. Za produkciju je bio zadužen sam pevač i gitarista benda, Luka Matković, a ceo posao je obavljen u njegovom studiju Citadela.

Link za novi spot se nalazi na kraju teksta.

Ostavite komentar: