Psi objavili album nakon 23 godine

Rijecki-punk-rockeri-Psi-konacno-dobili-prvi-album-Kao-psi_ca_large

Riječki Psi objavili su konačno album pod nazivom “Kao psi“. Psi ne nastupaju kao bend, ali su jednostavno odlučili izdati materijal koji je trebalo da bude objavljen 1991. Iz ratnih razloga album nije tada izašao, a kasnije iz ličnih razloga članova benda.

Kako bi spasili materijal od propadanja, i kada su videli da su snimke ipak spašene i da je materijal moguće iskoristiti, konačno su objavili album. Na albumu se nalaze i četiri ‘žive snimke’ koje su, igrom slučaja, sačuvane s nastupa na dva riječka mesta – Dvorane mladosti i kluba Palach.

“Producent snimljenih pesama Vlado Gašparović je 1991. godine ‘za svaki slučaj’ snimke prebacio i na jednu TDK kasetu koja je postala jedina dostupna podloga za mastering. Tu jedinu mogućnost, Mario Juničić strpljivim radom iskoristio, te su u paketu sa studijskim snimkama masterizovane i neke live snimke”.

Bend Psi čine Mladen Ilić (gitara, vokal), Neven Beljan (bas) i Dario Škrobonja (bubanj), a osim njih, u stvaranju albuma učestvovali su Dragan Župan, Vlado Gašparović, Jasmin Okanović, Petra Leifert i Nikita.

Za snimanje i miks bio je zadužen Bojan Bajić, a mastering je napravio Mario Juničić u studiju Megaphone.

Muziku i tekstove svih pesama napisao je Mladen Ilić.

Ostavite komentar: