Proslava pet godina rada: Ti i Turisti u Amerikani 9. decembra

Grupa Ti koju čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski, proslaviće pet godina rada zajedno sa grupom Turisti u subotu 9. decembra. Koncert će se odražati u Amerikani, sali Doma omladine Beograda sa početkom od 21h.

Ovaj duo koji je već ostavio dubok trag na našoj alternativnoj rok sceni, ovom prilikom kažu:
,,Radujemo se susretu sa publikom u Domu omladine! Proslavljamo prvu petogodišnjicu rada grupe Ti, svi koji se sa nama budu družili u sali Amerikana biće u prilici da čuju našu novu pesmu ,,Srce udara”, a Beograđanima dovodimo i Turiste“, nagoveštavaju brojna iznenađenja koja grupa Ti priprema za svoj najveći beogradski koncert do sada.

Novi singl ,,Srce udara” je snimljen uživo na jednom od beogradskih krovova, a audio i video produkciju potpisuje kolektiv dRect.

Turisti su novi bend iz Beograda, čiji je osnivač i jedini stalni član Boško Mijušković Bole, basista grupa Straight Mickey and the Boyz i Škrtice. Ostali članovi Turista, poput Boletovog brata Džimija, dolaze i odlaze poput turista. U početku inspirisani delta bluzom, Bo Didlijem i ranim rokenrolom, Turisti se ne plaše putovanja po svim podžanrovima rok muzike koje su uticale na Boleta. I pank, i hardkor i post pank kao žanrovi iz kojih je potekao ali i mračnija i sirovija bluz i džez muzika, eksperimentisanje sa afričkim i avangardnim ritmovima i kompjuterski programiranom muzikom je sve učinilo Turiste jedinstvenom i najkompletnijom novom pojavom na muzičkoj sceni Beograda.

Karte se mogu naći u pretrpodaji po ceni od 500 dinara na prodajnim mestima Eventim-a.

Ostavite komentar: