Promocija knjige „Van Gogh – Tragovi prošlosti“ u Nišu

laguna-van-gogh-tragovi-proslosti

Niška promocija knjige „Van Gogh – Tragovi prošlosti“, koja govori o bendu koji sa nekoliko izmena u sastavu traje nepune tri decenije, biće održana u subotu, 27. septembra u knjižari Delfi (Voždova 4) sa početkom u 13 sati.

Naravno, na promociji će biti i članovi benda koji će potpisivati primerke knjiga. Ovu knjigu su zajedničkim snagama napisali i priredili Zvonimir Đukić Đule, frontmen i vokal benda, i Srboljub Radivojević Srba, bubnjar benda.

Iako je Đule u jednom intervjuu, pred drugi koncert u Areni (2009), rekao da je važno ono što se trenutno dešava i što bend trenutno radi, i da ne pridaje značaj nekoj knjizi o bendu. Nakon pet godina sam je rešio da ovekoveči istoriju benda.

„Fioka u kojoj su se nalazile fotografije prikupljane trideset godina prepunila se i nije više mogla da se zatvori. A slika govori više od reči, zato ih je toliko mnogo u knjizi. Za one trenutke kad nismo imali sliku, Srba i ja smo ponešto napisali. Donekle smo održali obećanje jer nismo napisali knjigu, samo smo prepričali vreme iz kog smo krenuli i nevreme kroz koje smo prošli“, objasnio je Đule i dodao da im je Ivan Ivačković, dugogodišnji novinar, a pre svega Srbin i njegov dobar prijatelj, pomogao da srede sve te slike i napisane reči.

U knjizi se mogu videti i isečci iz novina koje su članovi benda tokom godina prikupljali. Odštampana je u 4.000 primeraka, a Zvonimir je rekao da neće biti dodatnog tiraža jer je predviđena kao kolekcionarsko izdanje posvećeno najvernijim fanovima.

U okviru aktuelne turneje „Licem u lice“ na kojoj grupa Van Gogh promoviše svoj novi album „Neumeren u svemu“, publiku u Nišu uskoro očekuju dva koncerta sa dve različite set liste u dvorištu Univerziteta (Banovina), koji će biti održani u petak i subotu – 26. i 27.septembar, sa početkom u 21h!

Ulaznice u pretprodaji po ceni od 800 dinara: Vintage Shop (Davidova 9), Music House (Generala Milojka Lešjanina 12), Energy Music Shop (TPC Kalča – prizemlje) i knjižara Indigo (Obrenovićeva 39).

Ostavite komentar: