Promocija autobiografije Neila Younga

neil_young

U sredu, 5. februara, bice održana promocija autobiografije slavnog Neila Younga u zagrebačkoj Tvornici kulture. Ovaj događaj je otvoren za predstavnike medija, ali i za sve koji su obožavatelji Neila, dobre knjige i odlične muzike.

Čitaoci ove knjige će imati prilike da saznaju o interesantnim detaljima još od detinjstva slavnog muzičara, njegovog odrastanja, kao i čitav put koji je vodio do uspešne karijere. Kanadski rok kantautor je otvorio dušu svojim obožavateljima pa priča o svojoj teškoj bolesti u detinjstvu, o ljubavi prema pisanju koju mu je preneo otac. Govori i o svom dolasku u Los Anđeles i osnivanju grupe Buffalo Springfield, kao i o tome kako je napisao pesme Cinnamon Girl, Cowgirl in the Sand i Down by the River u jednom danu. Tu su i druge interesantne priče iz njegovog života, kojih svakako ima dosta, te tako između ostaloga priča i kako je upoznao svoju ženu Pegi, o rođenju njegove troje dece…

Naslov originala ovog dela je  Waging Heavy Peace, a prevedeno na hrvatski San jednog hipija. U predgovoru ove knjige Neil kaže: “Kad sam bio mali, nisam ni sanjao o ovome. Između ostalog, sanjao sam boje i padanje”. San jednog hipija je beskompromisna, iskrena, duhovita i jedinstvena priča koju je mogao napisati jedino sam Neil Young.

Na promociji će govoriti:

  • Lada Furlan Zaborac (The Bambi Molesters) – prevodilac
  • Denis Leskovar – urednik izdanja
  • Hrvoje Horvat – muzički kritičar
  • Branko Komljenović – direktor Menarta

Hvaljena autobiografija će biti u prodaji od 6. februara, a ekskluzivne prednarudžbine su moguće do 5. februara po sniženoj ceni od 139 kuna.

Ostavite komentar: