Preslušajte novi album Zostera – “Srce uzavrelo”

ZosterPoznati bosanskohercegovački rok sastav Zoster predstavlja svoj četvrti studijski album – “Srce uzavrelo“. Osim već objavljenih singlova “Gavrilo“ i “Brod koji tone“ kojima je i najavljen, novi nosač zvuka publici donosi još osam novih pesama.

Srce-uzavrelo“Od izdavanja posljednjeg studijskog albuma ‘Imači kada’ prošle su pune tri godine, a u tom se periodu mnogo radilo, stvaralo i konačno ostvarilo. Da bi zaokružili album u jednu cjelinu morali smo od mnoštva pjesama probrati one koje se uklapaju u ovaj koncept, a koncept je – kao što sam naziv albuma kaže – ‘Srce uzavrelo’.“ – govori o novom albumu frontmen benda, Mario Knezović i nastavlja: “Likovi iz pjesama su temperamentni junaci ili antijunaci, nagle naravi, laki na obaraču, ukratko srca uzavrela. Pjesma ‘Gavrilo’, naš prvi singl s ovog albuma, govori o jednoj povijesnoj ličnosti koja ja upravo takva – manje su bitne povijesne okolnosti, a više osjećanja Gavrila i njegovo unutarnje stanje. Da li je on junak ili antijunak, da li je heroj ili zločinac, o tome će se uvijek voditi rasprava. Mi nismo dostojni donositi bilo kakav sud, samo smo postavili neka pitanja.“

Grupa Zoster do sad je objavila dva singla sa albuma “Srce uzavrelo”, a uskoro izlazi i treći singl, “Volio sam te“ za koji se ovih dana snima i spot. U pripremama su i koncertne aktivnosti, kao i promocija albuma. Uskoro nastupaju u Sarajevu, Mostaru, kao i Novom Sadu (13.02.) i Beogradu (14.02.) uz grupe Kristali i Pips, Chips & Videoclips.

Album “Srce uzavrelo” snimali su Eric Bajramović i Edin Zubčević u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru, miks i mastering rađeni su u studiju Bauer u Ludvigsburgu, a produkciju albuma potpisuje Edin Zubčević.

Grupa Zoster nastala je 2000. godine i do sada je objavila tri albuma; “Ojužilo” (2005), “Festival budala” (2007) i “Imači kada” (2012). Trenutnu postavu grupe čine Mario Knezović – vokal, Atilla Aksoj – gitara, Adis Sirbubalo – klavijature, Nikola Galić – bas gitara i Goran Rebac – bubanj.

Novi album možete pronaći na policama svih muzičkih prodavnica ili putem Deezer web servisa:

Ostavite komentar: