Preminuo Malcolm Young, jedan od osnivača kultnog AC/DC

Jedan od najpoznatijih rock sastava AC/DC ostao je bez svog dugogodišnjeg člana Malcolma Younga. Poznati gitarista preminuo je u 65. godini, a tužnu vest objavio je njegov brat  na službenoj Facebook stranici benda. 

Malcolm i njegov brat Angus osnovali su AC/DC davne 1973. godine u Sydneyu i u toj postavi izdržali punu 41 godinu, nakon čega Malcolm zbog svojeg zdravstvenog stanja napušta bend – dijagnosticirana mu je demencija i Young stariji jednostavno više nije mogao nastaviti, bolest je toliko napredovala da se više nije sećao pesama.

“S tom ogromnom predanošću bio je pokretačka sila benda. Kao gitarista, autor pesama i vizionar bio je perfekcionista i jednostavno jedinstvena osoba. Uvek se držao svojih načela i radio i govorio točno onako kako je htio. Lojalnost prema fanovima bila je bez premca.
Kao njegovom bratu teško mi je riječima izraziti što mi je sve predstavljao za života, naš odnos bio je jedinstven i poseban. Iza sebe je ostavio ogromno nasleđe koje će živeti zauvek. Malcolme, odlično odrađen posao!” – napisao je Angus.

Jedan komentar o “Preminuo Malcolm Young, jedan od osnivača kultnog AC/DC

Ostavite komentar: