brkovi

Poznat program prvog dana novosadskog Festivala srpskog podzemlja

Četvrto izdanje Festivala srpskog podzemlja biće održano u novosadskoj Fabrici 16. i 17. marta tekuće godine. Prvi dan festivala će biti posvećen muzičkim pravcima kao što su dark, gothic, electro rock, eksperimental pa će izvođači biti Umbra, Sputnik, Asphalt Chant, DJ Akasha i DJ Nenad Bekvalac.

Umbra je unikatni solo projekat koji kreira i izvodi Marija Balubdžić iz Beograda. Umbra suočava senovite zvuke glasa i poetske oglede sa looper-om dok odmotava melodije natopljene šumovima, akordima i pulsevima opisala je  Marija.

Sputnik je bend dobro poznat novosadskoj andergraund sceni koji svoj electro-rock temelji na snažnom uticaju new-wave i synthpop velikana iz 80ih.

Asphalt Chant je jedan od retkih darkwave projekata na domaćoj sceni. Bend aktivno radi i stvara od 2007. godine i svoj stil bazira na nesvakidašnjem spoju dark, gothic i ambijentalnog zvuka.

Nakon zvaničnog koncertnog dela programa očekuje nas nastup specijalnih gostiju koji će nas provesti kroz istoriju dark, goth, ebm i ostalih srodnih pravaca u sklopu svojih DJ segmenata.

DJ Akasha će puštati svoj izbor oldschool EBM, anhalt EBM, dark wave i electro zvuka.

DJ Nenad Bekvalac  će svoj set bazirati na goth, post punk, minimal synth i dark wave zvuku.

Isto veče posetioci će imati priliku da pogledaju i dokumentarni film Vanila stop!  koji je urađen u VICE produkciji i posvećen je domaćoj goth kulturi.

Ulaznice su u pretprodaji preko Eventim i GigsTix prodajnih mreža. Cena prvih 100 ulaznica iznosi 400 dinara, 500 dinara će biti cena tokom pretprodaje, dok će na dan festivala za ulaznicu biti potrebno 600 dinara.

Ostavite komentar: