Poznat koncertni program četvrte sezone MIMO-a

Foto: Ivana Kujundžić

NLV; foto: Ivana Kujundžić

Medijski Inventar Muzičkih Originala (MIMO) po četvrti put će otvoriti svoja vrata domaćim, autorskim i, prije svega, kvalitetnim izvođačima te će im na taj način pokušati osigurati ono najpotrebnije – mjesto i vrijeme da zasjaje svojim punim potencijalom.

Četvrta sezona MIMO-a drži se istog koncepta – druženje jednom mjesečno, točnije, svake prve nedjelje, sve do lipnja 2017. godine u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, te na svakom koncertu u sezoni predstavljaju po dva izvođača koji su odabrani prema tri osnovna kriterija: kvaliteta, autentičnost i nedovoljna zastupljenost u javnosti. Kako bi publici što bolje predstavili glazbenike, tijekom koncertne stanke razgovaraju sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, kao i same izvođače, te scenu općenito. Sav prihod od donacija ide izvođačima.

Na četvrtoj sezoni Medijskog Inventara Muzičkih Originala nastupit će:

6. 11.2016. THE HUNTING DOGS + BILK
4. 12.2016. NO! MOZZART + ON
5. 2.2017. BUBBLEGUM + DAS UNIVERZITAS
5. 3.2017. FEREDON + EMBASSY 516
2. 4.2017. IZ@ MEDOŠEVIĆ + NLV
7. 5. 2017. DUO LIST + MOSKAU
4. 6.2017. FRANZ KAFKA + MIMIKA ORCHESTRA

Koncerti imaju izravan prijenos na Prvom programu hrvatskog radija i video live stream na MIMO Yotube kanalu, a novost je što će publika od ove sezone svaki koncert biti u mogućnosti pratiti i putem portala ziher.hr. Posebnom ugođaju na koncertima pridonosi amfiteatarski oblik dvorane koji omogućuje posjetiteljima nesmetano praćenje procesa stvaranja glazbe uz kristalno čisti 3D zvuk. MIMO su pokrenuli udruga ViBRa, platforma Free Stage i HRT zbog zajedničke težnje pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni. Važni i nezamjenjivi suradnici u projektu su MSU i Grafička škola Zagreb, a projekt podupire i HDS (Hrvatsko društvo skladatelja).

Ostavite komentar: