brkovi

Posljednji Glazbeni lonac ove godine

Posljednje ovogodišnje izdanje Glazbenog lonca u zagrebačkom Kavezu donosi malo glazbene tame. Peto izdanje program u Savskoj 160 kuha s ManMachine 17. prosinca s početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

ManMachine je Goran Uroić zajedno sa svojim vjernim suputnikom Rolandom XP50 i svoje djelovanje pod tim imenom započinje 2011. godine, kada objavljuje prvi album “Now I’m Immortal“. Godinu kasnije uslijedio je EP “I Hate Human Race“, a iste godine izlazi i drugi EP “Two Songs About Death“. Drugi album je svjetlo dana ugledao 2015. godine pod nazivom “Almost Better Than Silence“.

ManMachine poput svojevrsnog Tetsua svoju mračnu i uznemirujuću glazbenu tjeskobu širi audio prostranstvima, a kada pomislite da prepoznajete elemente nekog od kultnih izvođača darkwave ili synth žanra, brzo se razuvjerite jer ne možete ne primijetiti koliko je zapravo njegova glazba osobna, pa tako i bliska svima nama. ManMachine s lakoćom u pjesmu prenosi samoću i suze i kroz djelovanje svog vjernog štitonoše Rolanda stvara synth sentiše, uspavanke i tužaljke za sve synth darkere.

Ulaz u Kavez je slobodan i svi su dobrodošli, a dobrodošle su i donacije u lončić iz kojeg sav prikupljen iznos ide isključivo izvođačima kao potpora njihovom radu. Nakon ManMachinea Glazbeni lonac uzima blagdansku pauzu i vraća se 7. siječnja 2017. godine na isto mjesto.

Ostavite komentar: