brkovi

Portugal. The Man novo ime INmusic festivala

Vlasnici jednog od najuspešnijih hitova protekle godine, “Feel It Still”, i jedan od najzanimljivijih američkih rok sastava novije generacije, Portugal. The Man pridružuju se impresivnom muzičkom programu INmusica #13!

Portugal. The Man osnovali su školske kolege John Gourley i Zach Carothers 2004. godine u gradiću Wasilla na Aljasci. Gourley i Carothers već su ranije sarađivali u sklopu benda Anathomy of a Ghost, a nakon njegovog raspada kreativnu energiju usmeruju u novi projekat – Portugal. The Man. Prve demo snimke nastaju 2004., uskoro se bend seli u Portland, nakon čega sledi i prva američka turneja. Početkom 2006. godine izlazi im album prvenac, “Waiter: „You Vultures!“ U nezaustavljivom ritmu samostalno izdaju čak četiri naredna albuma.

Nakon niza godina sticanja baze obožavatelja na underground sceni i neumornih turneja širom SAD-a, 2010. Portugal. The Man potpisuju ugovor za Atlantic Records čime započinje i njihov proboj na međunarodnu scenu. Već 2011. izlazi “In the Mountain in the Cloud” na kojem bend sve više prisvaja psihodelični pop-rock kao svoj prepoznatljiv zvuk te nastupaju kao predgrupa na evropskoj turneji The Black Keysa. U 2013. započinju saradnju sa Danger Mouseom koji im producira hvaljeni album “Evil Friends” (2013.) s kojim su se uspešno probili i na međunarodnim listama. Poznati po neumornom stvaralačkom impulsu i potpunoj uronjenosti u svoju muziku Gourley i Carothers pozivaju Mike D-ja (Beastie Boys) da im se 2014. pridruži kao producent novog albuma. Nakon tri godine u studiju i dovoljno snimljenog materijala za čak dva albuma, koji su trebali zvati “Gloomin + Doomin”, Portugal. The Man povlače neočekivan potez i odlučuju odbaciti sav snimljeni materijal i krenuti ispočetka tražiti zvuk za svoj osmi studijski album, ruku pod ruku sa svojim dosadašnjim suradnicima i producentima. Rizik se isplatio i u martu 2017. objavljen je najavni singl, nedavno nominovan za Gremija u kategoriji najbolje pop izvedbe dua ili grupe, “Feel It Still” , a uskoro je usledio i jedan od najboljih albuma protekle godine, “Woodstock”. Preko 100 miliona prikaza na Youtubeu, vrhovi muzičkih lista, rasprodate turneje širom sveta, samo su zaslužena nagrada za iznimno kreativan sastav koji svoju viziju i ljubav prema muzici neumorno deli sa fanovima već čitavu deceniju. Premijernim nastupom u Hrvatskoj na INmusic festivalu #13 Portugal. The Man napokon će se uživo predstaviti i mnogobrojnoj regionalnoj publici.

Portugal. The Man se na INmusic festivalu #13 pridružuju velikim imenima kao što su Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, David Byrn, Skunk Anansie,The Kills, Frank Carter & The Rattlesnakes i mnogim drugima. INmusic festival #13 održati će se na već dobro poznatoj lokaciji zagrebačkog jezera Jarun od 25. do 27. juna uz podršku OTP banke Hrvatska koja i u 2018. godini omogućuje beskontaktno plaćanje na festivalu.

Ostavite komentar: