Policija prekinula koncert Svemira u zagrebačkom KSET-u


Policija je u petak navečer, 25. studenoga, prekinula koncert grupe Svemir u zagrebačkom KSET-u.

Promocija albuma jedan je od ključnih trenutaka u životu jednog benda, a večer promocije “Male laži“, novog albuma grupe Svemir naprasno je prekinuta i ostat će u nimalo lijepom sjećanju bendu, ali i svim prisutnima. Naime, dvadesetak pripadnika interventne policije prekinulo je promociju oko 23:00 sati, a posjetitelje su poslagali uza zid i detaljno ih pretražili.

Prenosimo izjavu Odnosa s javnošću Policijske uprave zagrebačke: “Provedena je racija u suradnji s poreznom inspekcijom. Kod jedne osobe smo pronašli sumnjivu biljnu opojnu tvar ili drogu u žargonu. Jedna osoba je prijavljena za povredu javnog reda i mira. Također, tijekom postupanja u klubu nije bilo uporabe sredstava prisile niti smo zabilježili prigovor na policijsko postupanje”.

Bend Svemir ovim putem izražava nezadovoljstvo ovakvim postupanjem jer smatra da se racija mogla izvršiti na puno obazriviji način, i prema bendu i prema njihovim posjetiteljima, poslije završetka koncerta te da ga nije bilo potrebno prekidati. Građani bi trebali imati povjerenja u policiju, a ne biti zastrašeni. Svi koji se imalo bave glazbom znaju s kakvim se preprekama suočavaju mladi glazbenici – da je potrebno puno odricanja, puno uloženog vremena, puno besplatnih koncerata, puno promotivnih događaja.

Ovdje možete pogledati video s koncerta prije prekida:

Ostavite komentar: