Pogledajte novi spot Johnnya Casha

johnny_cash

Poznati reditelj Džon Hilkoat režirao je spot za “She Used To Love Me A Lot” koja će se naći na “izgubljenom” albumu Džonija Keša.

Album “Out Among The Stars” objaviće 25. marta izdavačka kuća Columbia. Na izdanju se nalazi 12 “zaboravljenih” pesama i prema saopštenju nisu u pitanju demo materijali, već dovršene pesme. Otkrili su ih prošle godine izdavačka kuća i Džonijev sin Džon Karter Keš.

Materijal je sniman u produkciji Bilija Šerila u Nešvilu 1981. i u 1111 Sound studijima 1984. godine. Na disku se nalaze i tri dueta, jedan sa Vejlonom Dženingsom i dva sa supružnicom Džun Karter Keš.

Pesmu su napisali Denis Morgan, Čarls Kvilen i Kaj Fleming. 1984. godine izdvačka kuća Columbiaju je objavila u izvođenju Dejvida Alana Koa.

“Stihovi se čine da pričaju o Americi kakva je sada, naciji koja ga je volela i o velikoj podeli protiv koje se tako snažno borio”, opisuje Hilkout pesmu i objašnjava ideju iza crno-belog spota kojim predstavlja drugačiju stranu Amerike. “Ova podela je samo porasla eksponencijalno od kada je umro, tako da sam želeo da prikažem Ameriku ispod čistog svetla kao omaž upravo onom razlogu zbog kojeg je Keš uvke nosio crninu: do sramnog povećanja obespravljanja i stranaca”, nastavio je dalje. “Istovremeno, želeli smo da se pozovemo na sopstvenu borbu velikog čoveka i putovanje od ljubavi svog života do izgorelih ruševina njegove ozloglašene kuće na jezeru, lične fotografije, pećinu gde je pokušao da oduzme sebi život ali je onda preokrenuo sve, mesto gde je poslednje snimao i njegovu poslednju fotografiju pred smrt”.

Ostavite komentar: