brkovi

Pogledajte “Linije” benda Billly Andol koje su prodrmale region

Billy AndolSarajevski bend Billy Andol je uoči izbora u Bosni i Hercegovini objavio novi video spot za pesmu „Linije“ sa još uvek aktuelnog istoimenog albuma.

Urađen je minimalistički, a govori mnogo. Potpisuje ga član benda Haris Saračević, a u njemu se pojavljuju bezlične lutke kojima drugi upravljaju, sprave, roboti, te dva lika u pokretu, jedan potpuno obezličen, drugi preekspresivan koji će do kraja ovog mini filma poprimiti anonimnost drugog, jer je takav uticaj većine. Dakle, spot priča o stanju svesti savremenog balkanskog naroda.

Vedad Trbonja, frontmen benda, kaže da je tim performansom oslikana suštinu izbora: pojedinac postaje potpuno nebitan na kraju, pretvara se množinu koja se ne pita ništa sa sopstvenim životom, ostaje zatvorena u sistemu i prilagođava mu se.

Aktivizam članova benda Billy Andol je uvek bio izražen, kako u muzici, tako i u nemuzičkim aktivnostima, a u poslednje vreme se posebno zalažu za rodnu ravnopravnost.

Da sve nije skroz crno i da nada u čoveka uvek postoji, osim podstrekačkim stihovima na kraju pesme, i u spotu je oličavaju kroz snimke oblaka koji jure, u isto vreme simbolišući otvoren prostor i protok vremena i prolaznost.

Ostavite komentar: