brkovi

Počeo konkurs za banjalučki Jelen Demofest 08

JDF 04Iako je još uvijek hladno, i ovog ljeta ljubitelje dobre muzike, ali i one koji je kreiraju, očekuje vanserijski provod u Banjaluci, jer je najveći regionalni festival naeafirmisanih bendova Jelen Demofest osmi put otvorio konkurs za sve demo sastave i izvođače sa ex-Yu prostora.

Svi zainteresovani bendovi se na konkurs za Jelen Demofest 08 mogu prijaviti preko zvaničnog sajta festivala www.demofest.org, a elektronska prijava koju je potrebno detaljno ispuniti nalazi se u kategoriji Festival/Takmičari.

Uz prijavu je obavezno poslati i dvije numere sa pripadajućim tekstovima i fotografiju benda, te ih poslati na konkurs@demofest.org, a organizatori nepotpune prijave neće uzimati u obzir. Osnovni uslov koji svi prijavljeni bendovi moraju ispuniti je da do sada nisu objavljivali svoj materijal preko neke od legitimnih izdavačkih kuća.

Nakon završenog konkursa, stručni žiri će odabrati 30 bendova koji će imati priliku da pred publikom nastupe na jednoj od dvije kvalifikacione večeri. Nakon toga, deset ili više bendova će se u finalu boriti za prestižne nagrade festivala. Podsjećamo, prošle godine je Jelen Demofest dodijelio rekordan broj nagrada, jer je pored tri glavne, uručeno još šest pratećih nagrada.

“Kao što je svima već dobro poznato, i ovoga puta će prilikom odabira 30 najboljih presuditi kvalitet, autentičnost, energija, te autorski pečat prijavljenih sastava”, navela je Brankica Janković, direktorica Jelen Demofesta.

Konkurs za takmičare Jelen Demofesta 08 biće otvoren naredna dva mjeseca, preciznije do 1. aprila 2015. godine. Rezultati ovogodišnjeg konkursa biće objavljeni tokom juna, kada će biti poznata i imena stručnog žirija.

Ostavite komentar: