Plastic Sunday i Diskurz otvorili Garage Fire! Campus Fest

Plastic Sunday; Foto: Arhiva

Plastic Sunday; Foto: Arhiva

Stanarima Studentskog grada život preko leta postaje mnogo interesantniji i življi, a pored mnogobrojnih dešavanja sinoć je održano prvo veče šestog po redu izdanja manifestacije Garage Fire! Campus Festa.

Iako je bilo govora o tome da se ukine ovakav vid dešavanja u noćnim terminima, to se na sreću nije desilo te je na letnjoj pozornici nastavljeno sa izvođenjem alternativnog roka.

Gosti Studenjaka prve večeri ovog festivala bili su Plastic Sunday i Diskurz. Plastic Sunday je tročlani bend iz Niša koji je oformljen 2008. godine i od samog početka bavi se autorskim radom. Iza sebe imaju dosta pozitivnih kritika, a njihovu muziku možemo svrstati u garažni rok sa elementima noise zvuka. Malobrojnoj publici sinoć su predstavili mešovitu listu od čak 17 pesama. Atmosfera sa njihove svirke je podsećala na pozorišnu. Publika je uglavnom sedela i upijala psihodelične note koji su sve vreme proizvodili zvuci bas gitare, gitare kao i vokal Milana. Od prisutnih su se osim studenata našli i stariji poštovaoci ove muzike, kao i najmlađi. Među pesmama koje su sinoć izvodili našle su se Svuda oko nas, Radostan dan, Sivo i žuto, Jutro, Reči tišine… Pred izvođenje numere Where Do I Begin iskrsli su tehnički problemi, koji su ubrzo otklonjeni. Negde oko pola 11 najavili su poslednju pesmu Negde za koju imaju i spot i zahavalili se na gostovanju. Ovaj bend će nam uskoro predstaviti nov materijal, odnosno drugi album pod nazivom Komunikacija.

Posle kraće pauze na scenu izlazi riječki bend Diskurz koji je počeo sa energičnim i brzim uvodom u pesmu Ralje. Oformljeni su početkom 2006. godine, a danas ovaj bend čine četiri člana od kojih na svirkama upečatljivost u svom pank nastupu i stilu daje pevač i gitarista, kao i frontmen ove grupe Bojan. Diskurz je početkom ove godine objavio novi album pod nazivom Puls, pa je publika imala prilike da čuje pesme sa istog, kao i sa prethodnih izdanja. Na listi su se našle pesme Pojačaj me, Lov, Slijepi smer… Izuzetno prijatno veče doprinelo je još većem uživanju, jedino se moglo primetiti da su prisutni želeli da skaču i igraju uz pank pesme koji ovaj bend stvara, što su pojedini i učinili, a ostatak je stojeći propratio ostatak njihove svirke.

Gosti druge večeri ovog festivala biće Burning Leaf i Čikine bombone, a početak događaja očekuje su u 20:30h.

Ostavite komentar: