PJ Harvey snima novi album pred publikom

pj_harveyPJ Harvey će snimit deveti studijski album uživo pred publikom što će predstavljati deo umetničke instalacije u Somerset House-u u Londonu.

Projekat pod nazivom “Recording in Progress“ odvijaće se unutar specijalne konstrukcije sačinjene od stakla gde će ova kantautorka i njen bend snimati, a publika će imati prilike da uživo prisustvuje i gleda sam proces nastanka albuma. Dugogodišnji saradnici engleske muzičarke Flood i John Parish biće zaduženi za produkciju.

“Želim da projekat „Recording in Process“ izgleda kao izložba u nekoj umetničkoj galeriji. Nadam se da će publika biti u prilici da oseti energiju tokom procesa snimanja“ rekla je PJ Harvey.

Izložba će trajati od 16. januara do 14. februara, a sudeći prema informacijama sa sajta Somerset House-a, sve ulaznice su već rasprodate.

Novi album biće prvi nakon odličnog “Let England Shake” objavljenog još 2011. godine. Pored ovoga, PJ Harvey radi i na svojoj prvoj knjizi poezije, koja bi trebalo ove jeseni da ugleda svetlost dana.

 

 

Ostavite komentar: