brkovi

Pixx pesmom “Waterslides” najavljuje novi album

Hannah Rodgers, dvadesetjednogodišnja umetnica koja stoji iza projekta Pixx, objavila je drugi po redu video sa svog predstojećeg izdanja “The Age Of Anxiety“. U pitanju je video za pesmu “Waterslides“, koji je pevačica snimila u Bilbau i koji je spoj futurističkih i prirodnih pejzaža kojima ovaj grad raspolaže.

Pesma i spot su inspirisani snom koji je ova pevačica sanjala, a za režiju su bili zaduženi Alice Clingan i Louis Milner. Album čije je objavljivanje zakazano za 2. jun je hrabar iskorak u odnosu na prvo Pixx izdanje, EP “Fall In” objavljen 2015. godine. Prvo izdanje bilo je lična i melanholična priča o slomljenom srcu, muzički se oslanjajući na folk. Iako je ovo izdanje izazavalo hvalu kritičara i donelo turneje sa DaughterLush i Glass Animals, Hanah se na novom izdanju okrenula drugačijem pristupu.

Novi album je drugačiji po tome što pevačica nije akter onoga o čemu govori, već više posmatrač, budući da je glavna tema albuma otuđenje mladih ljudi pod uticajem „novog svetskog poretka“ koji karakterišu pritisak socijalnih medija i politička turbulencija. Naslov albuma je takođe i naslov poslednje poeme engleskog pesnika W.H. Audena, čija je tematika čovekova borba za pronalazak svog mesta u industrijalizovanom svetu podložnom stalnim promenama.

Ostavite komentar: