Pirotski Legacy ponovo na okupu

legacy

Nakon mnogih promena u bendu, i prekida u radu 2012. godine, pirotski metalci Legacy ponovo su na okupu i počeli su sa snimanjem novog albuma.

Kako iz benda govoro uskoro će objaviti spot i novu pesmu kojima će najaviti novo izdanje. “Album će takođe biti sniman u studiju Paradox iz Smedereva koji drže braća Branković (AlogiA). Planovi za ovu godinu su što više svirki u regionu tako da će ljudi imati priliku i uživo da nas čuju”, objavili su iz benda.

Grupa Legacy osnovana je 2002. godine u Pirotu. U narednom periodu bend prolazi kroz razne promene u postavi, ali nastavlja da intezivno radi na stvaranju autorskih pesama, kao i da redovno nastupa na lokalnim svirkama i festivalima. Bend 2007. snima demo sa tri autorske pesme, pod nazivom „Prophets and lies“, da bi krajem godine počeli rad na svom prvom albumu.

U Smederevskom studiju „Paradox“ počinje snimanje prvog albuma grupe Legacy, pod nazivom „tRust“, koji je 2008. izašao u izdanju „One Records“-a. Iste godine snima se i spot za pesmu „Indigo Child“. U periodu koji sledi grupa ponovo trpi promene, ali nastavlja sa promocijom svojih pesama na koncertima po Pirotu i Srbiji. 2012. godine bend zvanično prestaje sa radom.

Članovi benda su Aleksandar Pejčić (vokal), Boban Pejčić (gitara), Dušan Vasov (gitara), Nenad Pejčić (bas), Milan Mladenović (klavijature) i Stefan Mijalković (bubnjevi).

Ostavite komentar: