Pevačica Angela Gossow napustila Arch Enemy

Arch-Enemy-with-Alissa-White-GluzŠvedski metal sastav Arch Enemy je već najavio objavu novog izdanja za ovu godinu, ali i odlazak nemačke pevačice Angele Gossow, koja je frontmen benda još od 2000. godine.

Angele-GossowOvu odluku je Angela teško donela, ali je stavila do znanja da će ostati vezana za bend u menadžerskim dužnostima. Njena zamena će biti Alissa White-Gluz iz benda The Agonist.

Angela je izjavila da je došla u fazu kada joj je potrebno da se više posveti porodici i drugim interesima. Nakon 13 godina i šest albuma, odlučila je da siđe sa scene i dopusti novoj snazi da zasija. Alissa, koju smatra prijateljem i dugogodišnjom koleginicom, je po Angelinom mišljenju adekvatna zamena za bend.

Poslednje izdanje benda je objavljeno 2011. godine pod imenom “Khaos Legions“. Na ovom albumu se bend posebno bavio političkim i socijalnim temama, unutar kojih se posebno našla kritika protiv testiranja preparata na životinjama. Singl “Cruelty Without Beauty” se posebno osvrnuo na ovu temu i video objavljen za pesmu je takođe pokazao kadrove u kojima je moguće videti laboratorije za testiranje životinja.

Ostavite komentar: