Patti Smith najavila 40. obljetnicu albuma “Horses”

Patti_SmithPunk ikona Patti Smith najavila je da će 2015. godine obilježiti 40. godišnjicu od izlaska svog debi albuma “Horses“.

Iako još nije potvrdila datume, Patti Smith planira diljem svijeta izvoditi pjesme s albuma. Za Rolling Stone je izjavila: “Točan datum je 10. novembar i želim ga obilježiti u New Yorku na poseban način. Planiramo proslaviti u Parizu i Londonu, svugdje, zato što je to značajan događaj.”

Planirala je album objaviti 20. oktobra, na dan rođenja francuskog pjesnika Arthura Rimbauda. Došlo je do problema i  “izdavanje albuma je odgođeno, a ja sam bila jako uzrujana. Onda mi je Clive Davis (osnivač Arista Recordsa)  rekao da mu je jako žao, da će album biti objavljen 10. novembra i da povodom toga ništa ne mogu učiniti. Samo sam se nasmijala i rekla da je tada godišnjica Rimbaudove smrti. To je i dalje čarobno.”

Pjevačica ističe kako su u njezinom bendu i dalje dugogodišnji suradnici gitarist Lenny Kaye i bubnjar Jay Dee Daugherty, koji su svirali i na albumu “Horses”, kao i basist Tony Shanahan, s kojim je surađivala nakon svog povratka na pozornicu sredinom devedesetih godina.

Naglasila je i da njezina djeca često sviraju s njom pa će tako sin Jackson i kći Jesse surađivati na albumu na kojemu trenutno radi. “Oni su zbilja daroviti glazbenici, kao njihov otac”, izjavila je Smith misleći na Freda Sonica Smitha, bivšeg gitaristu benda MC5. Pjevačica se nada da će početi sa snimanjem ove zime.

Ostavite komentar: