Partibrejkersi u premalom Dom omladine

Sad već kultni srpski rok bend Partibrejkers održali su pravi koncertni vikend pred krcatim Domom omladine zvanično predstavivši album „Sloboda ili ništa“. Poslednji nastup u glavnom gradu Cane i ekipa su imali na JELEN Live festivalu prošle godine. Ovoga puta su priredili predobru i energičnu zabavu u kome garantovano nije bilo nezadovoljnih.
Sama činjenica da su dva dana pre svirke bila rasprodana oba koncerta, sve govori o njihovoj popularnosti. Dugo se čekalo na zvaničnu promociju albuma, u svakom slučaju se isplatilo. Prve večeri nastupila je Žene Kese kao predgurpa koju je Cane lično birao.

Nastup Partibrejkersa kreće nešto posle 22 sata i to energičnom pesmom „Večeras“. Paklena atmosfera se stvorila od samog početka. Iskreno, ne pamtim ovoliko pun Dom omladine. U prvim redovima su se smenjivale šutke sve vreme zavisno od pesama. Masa je posebno reagovala na starije pesme tipa Rođen Loš, Hiljadu Godina, Sjajnija Budućnost, Mesečava Kći mada je uživala i u novijim stvarima Dugo Te Nema, Lobotomija… Bend se pošteno prošetao kroz bogat repertoar gde su naravno odsvirali i famozni džuboks sastavljen od najvećih hitova tokom karijere. Antonovi rifovi su se precizno čuli u svakoj pesmi. Davao je specifične uvode u pojedine pesme, a neke stvari je već na poznat način produžavao kao na primer Ulični hodač što je Cane iskoristio da predstavi muzičare.

Canetove poskočice ni ovoga puta nisu izostale. Specifično je to koliko je u publici bilo mlađih ljudi, tako da se Cane bio našalio: „Većina vas je nastala zahvaljujući nama“ napravio je malu pauzu dok nije izgovorio jednoj devojci u prvom redu: „Šta ti radi mama?“

Vraćali su se dva puta na bis, uz poziv neumorne publike koja je sve vreme skakala da je čak i malter krenuo da pada sa balkona. Nastup su završili sa pesmom Ona živi na Brdu, stvar koju ne sviraju često na svirkama. Rečima „Pozdravlja vas vaš Cančuga“ bend se polako povukao sa bine. Sa skoro dva i po sata energične svirke, stvarno su priredili pravu znojavu rokenrol svirku, predstavili nam rokenrol koji su svirali nekad i sad i objasnili da on mora da bude čvrst, ljut i žestok.

Ostavite komentar: