Otherkin u Feedbacku: Prvi put u Srbiji

Sinoć je u niškom klubu Feedback održan prvi nastup mladog irskog garage punk benda Otherkin.

Povod za njihov koncert u Nišu je promotivna turneja njihovog debi albuma “OK” koji je izašao krajem septembra. Nastup su otvorili pesmama “Bad Advice” i “I Was Born“. Od samog početka, bilo je energično i sa jasnim ciljem da se ostavi što bolji, u ovom slučaju i snažniji, prvi utisak.

Kako su se nizale pesme poput “Treat Me So Bad” i “Come On, Hello“, publika se sve više stapala s bendom. Pevač benda, Luke Reilly, potrudio se oko scenskog nastupa a, s vremena na vreme, energično je silazio sa bine kako bi svirao među publikom.

Bend je, pored neprekidnog zahvaljivanja domaćinima, iskoristio duge ritmičke pauze između pesama kako bi sebe i pomenuti debi album predstavili publici. Usledile su pesme “Feel it” i “Ay Ay“, koje inače važe za favorite po mišljenju Annie Mac sa BBC Radija 1, a sinoć su prisutni mogli da uživo čuju zašto je tako.

Publika, iako malobrojna, odgovarala je igrom na vratolomije koje je Luke izvodio tokom cele večeri, najviše pred sam kraj, u pesmama “Enabler“, “Razorhead” i “Love’s A Liability“. Imajući u vidu najavljeno zadržavanje na granici, sam nastup trajao je malo kraće ali, upravo zbog toga, bend se potrudio da nam pokaže šta je to Otherkin. I uspeli su u tome.

Ovo je prvi u nizu Otherkin nastupa u Srbiji i izuzetno su zadovoljni. Bend je trenutno na evropskoj turneji u okviru koje će nastupiti i u Beogradu 19. i Novom Sadu 20. novembra.

Ostavite komentar: