Opušten uvod u vikend sa Paper Animals i Sajki Vois

Beogradski klub Jazz Bar Centar je u petak, 22. decembra, ugostio dva mlada rok benda, Paper Animals i Sajki Vois.

U 21h vrata su otvorena, i publika je ušla u klub zajedno sa toncem, koji je očigledno kasnio. Iako se osećao manjak ozbiljnosti u organizaciji, bendovi nisu pokazali ni tračak nervoze, već su u pozitivnoj atmosferi i dobrom raspoloženju ubrzo namestili binu i odradili sve što je bilo potrebno da se održi ovaj nastup, dok se klub polako popunjavao.

Bez obzira što je nastup poprilično kasnio u odnosu na očekivanja publike, prisutnima to nije uticalo na raspoloženje, već je vladala opuštenost karakteristična za petak veče.

Oko 23h, na binu izašli su Paper Animals. Iako smo navikli da ih viđamo kao električni četverac, pred publikom su se pojavili Damjan Jovanović sa akustičnom gitarom, Darko Pasujević na basu i Sofija Nedeljković kao vokal. Već sa prvim akordima publika se utišala i prišla bini kako bi pažljivo slušala nežnu izvedbu ovog tria. Otpočeli su svirku pesmom „You and I“, i uprkos tome što nisu bili u punom sastavu od samog početka se videlo da njihov zvuk nije ispaštao, već se stvorila malo intimnija atmosfera nego na njihovim ranijim nastupima, čemu je potpomogla i oskudna rasveta. Jedino što je osvetljavalo binu bile su ljubičaste lampice rasute po celoj bini, koje su dodatno doprinele romantičnoj atmosferi po kojoj je i Paper Animals poznat. Publika se lagano njihala uz melodije, a parovi su se držali za ruke dok je bend izvodio svoje najnežnije pesme, poput „Polar Bears“ i „All the small things“.

Završili su nastup jednom od energičnijih pesama, „Rainy days“, koju je basista, umesto na bas gitari, ispratio na dairama. Sa bine ih je publika ispratila velikim aplauzom.

Posle kraće pauze, na sceni su se pojavili Sajki Vois. Ovaj fanki četverac je svojim nastupom pokrenuo ceo klub raznežen prethodnim bendom. Nizali su pesme idealne za đuskanje, što je publika jako dobro prihvatila. Potom su atmosferu malo spustili svojom najemotivnom pesmom „Tvoj bol“, ostavljajući malo vremena i za predah. Iako njihova muzika najviše vuče na fank, mogu se primetiti uticaji velikog broja različitih žanrova.

U moru beogradskih rok bendova, Sajki Vois se izdvaja ne samo utegnutim scenskim nastupom, već i fuzijom uticaja svakog pojedinačnog člana, koja kao rezultat daje znatno energičniju atmosferu.

Jučerašnji koncert je od Jazz Bar Centra napravio mnogo više od skloništa sa decembarske hladnoće. Bilo uz hladno pivo ili vruć čaj, ova dva benda su zagrejala srca svojih fanova, kao i ljudi koji su po prvi put imali prilike da ih čuju.

Ostavite komentar: