Optimal Problem objavio prvenac ”Ispred Svih”

Beogradskoj publici poznat najviše po energičnim svirkama u zemunskom pabu Prečica, bend Optimal Problem početkom meseca izdao je album prvenac ”Ispred Svih” (Dallas Records).

Iako bend postoji već šest godina, Badža (vokal i gitara), Felix (bas) i Ružek (bubanj i vokal) u ovom sastavu funkcionišu od pre dve godine i od tada ozbiljnije ulaze u autorske vode. Kako oni objašnjavaju, zdrav, čistokrvni i dobri rokenrol upakovan u harmonsku pop formu je ono po čemu ih prepoznaju i na čemu su zasnovane njihove pesme koje su za objavljivanje bile spremne još prošle godine. „Ispred Svih“ je 1. oktobra objavio Dallas Records, a na izdanju se nalazi deset autorskih pesama, među kojima i šarmantna obrada pesme „Poletarac“ iz istoimene dečije TV serije, koju potpisuju Peđa Vranešević (Laboratorija zvuka) i čuveni Ljubivoje Ršumović.

Za prvu pesmu sa albuma (Ona je ta) bend je snimio spot koji bi trebalo uskoro da objave na zvaničnim stranicama. Pesme su energične, direktne, a tekstovi su na srpskom. Iako sam bend ima tri člana tj. gitaristu koji je i vokal, basistu i bubnjara, na pesmama sa albuma su gostovali Jovan Ilić iz blues benda Sirova Koža (usna harmonika), Filip Pavlović (truba), Uroš Novaković (saksofon, klavijature) i dr.

Bendu predstoji zvanična promocija u Beogradu i nekoliko nastupa u Srbiji do kraja godine.

Optimal Problem (Beograd)
Peđa Pavlović Badža (vokal, gitara)
Miloš Marković Felix (bass)
Dejan Ružičić Ružek (bubanj, vokal)

Jedan komentar o “Optimal Problem objavio prvenac ”Ispred Svih”

  • Sara

    Oni su sjajni. Ovakav bend je danas reper za pravi rock and roll. Njihov album je osveženje na celokupnoj muzičkoj sceni.

    Reply

Ostavite komentar: