of Montreal, Ought i Vlasta Popić na SuperUho festivalu

of MontrealAmerički psihodelični pop-rok bend of Montreal nastupiće na SuperUho festivalu u Šibeniku, koji se ove godine održava od 4. do 6. avgusta.

of Montreal su nastali 1996. godine, a bend predvodi lucidni Kevin Barnes. Debitantski album “Cherry Peel” objavili su 1997. godine, a u dosadašnjoj karijeri nanizali su 13 studijskih uradaka. U Šibeniku će ovaj šestočlani sastav posetiocima predstaviti svoje najnovije izdanje “Aureate Gloom” objavljeno početkom marta za Polyvinyl Recods.

Pored njih, nastupiće i kanadska art punk četvorka Ought. Oformljeni su 2011. godine, a bend čine Tim Darcy, Matt May, Ben Stidworthy i Tim Keen. Godinu dana kasnije izlazi njihovo prvo EP izdanje “New Calm”. Nakon toga potpisuju za Constellation Records i 2014. objavljuju debi album “More than Any Other Day” koji je prošao veoma zapaženo kod relevantnih muzičkih medija. Prošle godine su objavili i drugi EP pod nazivom “Once More With Feeling”.

Prvi najavljeni regionalni izvođači na ovogodišnjem SuperUho festivalu je Vlasta Popić. Varaždinski punk-noise-pop trio predstaviće publici odlični aktuelni album “Kvadrat” objavljen u januaru.

Ulaznice za drugo izdanje SuperUho festivala mogu se kupiti po ceni od 290 kuna. Ta cena će važiti do početka festivala kada će poskupeti na 320 kuna.

Ostavite komentar: