brkovi

Objavljena prva imena predstojećeg SuperUho festivala

Conor OberstOrganizatori SuperUho festivala koji će se ove godine održati od 7. do 9. avgusta u Primoštenu otkrili su prve izvođače koji će nastupati ovog leta na hrvatskom primorju, a to su Conor Oberst, Shellac i Tomislav Gracin.

Conor Oberst je američki kantautor, najpoznatiji po radu u grupi Bright Eyes. Njegova obimna diskografija, pored solo uradaka, uključuje i doprinose bendovima kao što su Commander Venues, Desaparecidos, Park Ave, Monsters of Folk. Prošle godine predstavio je sedmo samostalno studijsko izdanje “Ruminations” objavljeno za Nonesuch Records.

Čikaški post-hardcore trio Shellac, koga predvodi legendarni muzičar i producent Steve Albini, još jedno su veliko ime koje će svirati na SuperUho festivalu. Pored Albinija, članovi benda su basista Bob Weston i bubnjar Todd Trainer. U 25 godina dugoj karijeri, objavili su pet studijskih albuma, od kojih je aktuelni “Dude Incredible” objavljen 2014. godine.

Prvi domaći najavljeni izvođač je kantautor Tomislav Gracin. Do sada je objavio album “Mono“, a trenutno radi na njegovom nasledniku.

Festivalske ulaznice za četvrto izdanje SuperUho festivala po ceni od 220 kuna mogu se kupiti do 18.marta, a do istog datuma mogu se kupiti i kamperske ulaznice po ceni od 90 kuna.

Ostavite komentar: