brkovi

Objavljena peta “Balkan Under The Radar” kompilacija

Posle višemesečne pripreme, regionalna kompilacija “Balkan Under The Radar“, pod okriljem Black Planet Records-a doživela je svoje peto izdanje.

Budući da je već učvrstila zvuk etikete i rezidente, ekipa sa Crne planete nam ove godine predstavlja album “Under The Black Flag“. Kompilacije “Balkan Under The Radar” imaju za cilj otkrivanje zanimljivih imena uglavnom iz Srbije, ali i iz ostalih zemalja sa prostora bivše Jugoslavije i Balkana.

Uspeli su da objedin3 podzemlje skoro svih bivših jugoslovenskih republika. Većina stvari je pravljeno specijalno za ovu kompilaciju, a sve su ranije neobjavljene. Ovog puta kompilacija se sastoji iz dve celine sa 31 numerom izvođača iz celog regiona.

Prvi deo je posvećen sviračkim i elektronskim alternativnim projektima sa vokalima. Drugi deo je posvećen eksperimentalnoj instrumentalnoj muzici i elektronici a sadrži noise i eksperimentalne uratke. Što se tiče zastupljenosti pravaca – i ovoga put je dijapazon širok – alternativa, post rock, new/dark wave, avant garde, bass music, elektronika, industrial, ambient, dnb, noise, jazz, hip hop, dub, fusion, experimental itd.

Kompilaciju možete preuzeti ovde.

Ostavite komentar: