Novo ime na domaćoj sceni – Luce (video)

luce

Mlada perspektivna pevačica Luce uz podršku diskografske kuće Menart, koja je u muzičarki prepoznala ogroman potencijal, snimila je prvi singl, pesmu “Možda mi“, koja je paralelno dobila i svoje video izdanje.

Luce potpisuje muziku, dok iza teksta stoji renomirana Ines Prajo, poznatija po saradnji s Meritas, Massimom i Jelenom Radan. Za aranžman i produkciju zadužen je bio Zvonimir Dusper – Dus. Video spot je sniman u režiji Luke Nižetića, kome je ovo debitantsko rediteljsko iskustvo.

Sama priznaje da je kao vrlo tvrdoglavo i uporno dete uspela da nagovori roditelje da joj kupe klavir, te je s 11 godina upisala osnovnu muzičku školu i na neki način definisala svoj dalji put.
Za vreme kasnijeg puberteta nabavila je gitaru, a kasnije i ukulele, pa danas pomalo, kako i sama u šali kaže, prebire po akordima na oba instrumenta, iako joj je glas oduvek bio prioritet i sigurno njen najimpresivniji instrument.

Korene u svom muzičkom odrastanju Luce nalazi u muzici The Cranberriesa, Pearl Jama, a sa sazrevanjem (psihičkim i vokalnim) ukus je uz dotadašnji pop-rock, rock i povremeni grunge proširen i na blues, soul i indie. Krajnji rezultat ovog muzičkog odrastanja je ljubav  prema mnogim žanrovima i raznolikim umetnicima poput Otisa Reddinga, Ette James, Bob Dylana, Tracy Chapman, Paolo Nutinija, Damiena Ricea, Glena Hansarda…

Ostavite komentar: