Novi solo album Stevie Nicks u oktobru

Stevie NicksPevačica grupe Fleetwood Mac, Stevie Nicks će, pored rada na novom FM materijalu, objaviti i svoj solo album koji se očekuje u oktobru pod imenom “24 Karat Gold: Songs from the Vault“.

Na izdanju će se naći brojne nove verzije starih pesama koje je Nicks “iskopala sa Youtubea“. Nicks je izjavila da je sakupila sve te pesme, koje su na različite načine došle do Youtubea, i rešila da ih snimi ponovo.

Tokom tri nedelje rada, snimljeno je ukupno osamnaest pesama. Mesto snimanja je bio Nashville. Preko društvenih mreža je primećeno i prisustvo Christine McVie, klavijaturistkinje Fleetwood Maca na mestu snimanja, ali nije poznato da li je McVie imala kreativnog udela u procesu snimanja album ili je njeno prisustvo bilo radi podrške Nicks.

Pored muzičkih aktivnosti, Nicks je iskoristila priliku da se pojavi u epizodi “Coven” serijala “American Horror Story“. Igrala je ulogu fiktivne verzije same sebe, veštice u belom sa natprirodnim moćima tokom dve epizode. Tokom epizoda je izvela nekoliko pesama Fleetwooda Maca kao što su “Rhiannon“, “Has Anyone Ever Written Anything For You?” i “Seven Wonders.”

Ostavite komentar: