Novi singl grupe Disident je “Ekološka”

Disident Ee3
Novi, peti singl benda Disident, pjesma je “Ekološka”.

”Naša nova pjesma, jednostavno nazvana Ekološka zbog tematike kojom se bavi, upravo je ispečena u ‘Zg Zvuk’ kuhinji našeg producenta Hrvoja Prskala Vidre! Dok je ovako svježu i vruću preslušavamo, moram priznati da sam zadovoljan rezultatom. Kao i uvijek do sada, Vidra je posložio sve instrumente u pjesmi da nepogrešivo odražavaju Disident zvuk. Od bubnja koji stvara savršenu bazu ritma, preko basa i gitara koje pumpaju i zajedno tvore prelijepe melodije, pa sve do klavira koji na refrenu ostavlja neizbrisiv trag!”, komentira Sanjin Ban, frontmen Disidenta i autor teksta novog singla, “Ovim putem zahvaljujemo Karli, koja je autorica klavirske teme na refrenu, i Petri koja je istu snimila te, naravno, Vidri koji je predložio takav ritam i odveo nas u neke nove vode. Bez njih, refren ove pjesme necbi bio to što je…”

I dok novi singl kreće u osvajanje radijskog etera, Disident su već započeli snimanje i pratećeg konceptualnog video spota, čija je premijera najavljena uoči Dana planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja. Video produkciju potpisuje Vidokk Visuals. Disident najavljuju i koncertnu promociju singla.

Disident su započeli sa radom 2004. godine. Raznoliki u svom glazbenom izričaju, Disident se samouvjereno kreću u rasponu od rocka i funka, pa sve do reggaea i popa. Tematski neopterećeni istražuju različite priče polako stvarajući svoj unikatni glazbeni izričaj. Koncertno su vrlo aktivni na hrvatskoj klupskoj i festivalskoj sceni. “Imamo pjesama koje su izrazito ozbiljne i onih koje su krajnje neozbiljne, ali i takav je život … ponekad se smiješ, a ponekad plačeš!”, govore Disident.

Ostavite komentar: