Novi roman Daniela Kovača (Jarboli)

JarboliPoznati beogradski umetnik, romansijer i muzičar Daniel Kovač objavio je svoj novi, četvrti po redu roman „Klara i leksikon minimalnog života“, u izdanju mlade beogradske izdavačke kuće „Kontrast izdavaštvo“.

Ova knjiga je okarakterisana kao povratak njegovom ranijem stilu i maniru pisanja, koji sam autor opisuje kao „roman-skulptura“, a najpre je predstavljen na Facebook stranici „Kontrast izdavaštva“.

Ovaj neobični roman „Klara i leksikon minimalnog života“ na jedan čudan, dilanovski način govori o ljubavnoj priči Klare i Renalda. Od njihovog prvog, romantičnog i misterioznog susreta na ulici, pa do samog kraja, autor ove knjige će nam modernim i nesvakidašnjim pripovedanjem otvoriti vrata u intimni svet osećanja i misli jednog zaljubljenog para, koji možda živi među nama i jednako pokušava da emocijama u svom odnosu od sivila svakodnevice napravi svoj svet magije. Uz suptilne reference na pop-kulturu, muziku, filmove, književnost, fragmentarnom naracijom koja svoj vrhunac dostiže u leksikonu na kraju romana gde će Daniel Kovač pokazati maestralan psihološki uvid u karaktere koje je oživeo, ovo je roman koji nam priča na koliko načina ljubavi koje se bore sa razlikama i životnim problemima mogu biti, i uvek jesu – jedinstvene i neponovljive.

Zvanično predstavljanje knjige će se odigrati na ovogodišnjem beogradskom sajmu knjige, gde će izdavačka kuća „Kontrast izdavaštvo“ biti na objedinjenom štandu sa drugim izdavačima u prvom prstenu hale 1. Autor će određenog dana potpisivati primerke svog novog romana koji će moći da se nabavi po specijalnom sajamskom popustu.

Daniel Kovač je rođen u Pančevu (1974), završio je Elektrotehnički fakultet. Gitarista je benda „Jarboli“ od njegovog osnivanja, a u poslednje vreme vodi i svoj paralelni instrumentalni, muzički projekat „Jesenji orkestar“. Do sada je objavio tri romana: „Logika reke, pruge i otpada“ (2002), „Carstvo“ (2007) i „Uzvodni bluz“ (2009), a sa prvim je ušao u najuži krug za NIN-ovu nagaradu. Pored književnosti i muzike, bavi se i vizuelnim umetnostima, a čest je gost i učesnik raznih muzičkih, pesničkih i umetničkih događanja. Živi i radi u Beogradu.

Ostavite komentar: