Novi klip sa nadolazećeg albuma Pink Floyda

pink floyd

Pink Floyd su podelili još jedan snimak sa nadolazećeg albuma The Endless River. Dok se na prethodnim klipovima se mogu čuti solaže Davida Gilmoura kao i deonice Ričarda Rajta u novom klipu se mogu čuti delovi nekoliko novih pesama kao i razgovor između Nika Masona i Davida Gilmoura koji pričaju o procesu snimanja kao i o tome zašto su čekali toliko dugo.
Album “The Endless River” će objaviti 10. novembra, prvi nakon punih 20 godina. Prethodni, “The Division Bell” izašao je u martu 1994. godine.

Novi, prvenstveno instrumentalni album, na kojem će se naći čak 18 pesama, biće dostupan u više formata: CD i dupli vinil, a dexlue izdanje će imati još 39 minuta dodatnog materijala. Na njemu se nalaze i snimci klavira koje je Ričard Rajt snimao tokom juna 1969. godine.

Duo Gilmor i Nik Mejson su sa procesom snimanja počeli novembra 2013. godine, a kreativnom procesu albuma se pridružio i gitarista i producent benda Roxy Music, Fil Manzanera.

U međuvremenu Rodžer Voters je svojim fanovima na fejsbuku jasno dao do znanja da ni na koji način nije povezan sa novim izdanjem Pink Flojda budući da je bend napustio još 1985.

Ostavite komentar: