brkovi

Nova scena fest i Studio Blaze raspisali konkurs za bendove

studio-blazeNova scena fest i Studio Blaze pozivaju sve autorske bendove iz Srbije da se prijave za jednodnevni festival koji će se krajem septembra održati u bašti KST-a.

Cilj festivala je da promoviše rock kulturu, kao i sve one bendove koji se smatraju novom scenom u Srbiji, bez obzira na godine, pol i broj albuma koji imaju ili nemaju iza sebe.

Koncert sa osam finalista koji će se održati u bašti KST-a u Beogradu, samo je uvod u niz manifestacija i događaja koji se planiraju u cilju poboljšanja uslova rada bendova, promocije autorske muzike, kao i animiranja medija i diskografskih kuća da malo više pažnje posvete novoj srpskoj rock sceni.

Konkurs za učešće na festivalu je otvoren do 1. septembra, a 8 bendova koji će nastupiti u bašti KST-a, odabraće organizatori festivala u saradnji sa producentima iz studija Blaze. Na samom festivalu neće biti žirija, jer će o kvalitetu odlučivati publika, zbog koje bendovi i postoje. Bend sa najviše publike, dobiće snimanje i produkciju jedne pesme u studiju Blaze, kao i prateću PR podršku za pesmu koju snimi, a biće i drugih nagrada.

Uslovi koje učesnici festivala moraju da ispune jeste da imaju minimum 3 autorske pesme i da dolaze sa teritorije Srbije. U prijavi je potrebno navesti ime benda, grad odakle bend dolazi, godinu osnivanja, imena članova benda, značajnije nastupe… Obavezno je da se uz prijavu dostave 3 autorske pesme (studijski snimak ili snimak sa koncerta ili snimak sa probe). Opciono, oni koji žele mogu da napišu i šta bi po njihovom mišljenu u najvećoj meri pomoglo novim bendovima (npr. dobar studio za snimanje i producent, više spotova, više medijske pažnje, objavljivanje albuma za neku diskografsku kuću, nastupi na festivalima, više koncertnih nastupa u različitim gradovima itd.).

Učesnici se prijavljuju putem e-mail-a novascenafest@gmail.com i muzicka.scenabgd@gmail.com.

Ostavite komentar: