Norveški psych/prog rockeri Motorpsycho stižu u Vintage Industrial


Po prvi puta u Hrvatskoj, iz norveškog Trondheima u zagrebački Vintage Industrial 2. studenog stižu legende psihodeličnog/prog rocka Motorpsycho, koji u svojim pjesmama dotiču elemente jazza i post-rocka, a aktivni su od 1989. godine i iza sebe imaju preko 20 studijskih izdanja.

Motorpsycho je u Norveškoj postao glazbena institucija tijekom godina, a 2015. su ga uveli u Norvešku dvoranu poznatih rock glazbenika. Osnovu benda čine ujedno i dva originalna člana Bent Sæther i Hans Magnus “Snah” Ryan dok im se na bubnjevima ove godine pridružio Tomas Järmyr.

Ono što je zanimljivo kod ovog benda jest sposobnost da svakim albumom izazovu zanimanje i interes, posebice u glazbi za koju se kaže da je već sve odsvirano. Možda i je, ali ovi Norvežani i dalje uspijevaju biti inovativni i zanimljivi.

Zanimljiva stvar je da su za 20. godišnjicu benda izbacili vinyl album “Child of the Future“, koje je snimio legendarni Steve Albini 2009. godine.

Ako prođete malo kroz njihovu diskografiju i opus, ovaj bend ima i 15 EP izdanja, preko 20 video spotova, nebrojeno kolaboracija, a zanimljivo je i da su 1994. izdali soundtrack za izmišljeni špageti vestern The Tussler nepoznatog redatelja – Theoa Buhara. Ovaj OST su izbacili pod imenom Motorpsycho & Friends i nakon toga više to ime nisu koristili. Sam soundtrack je dobio pozitivne kritike jer su se glazbeno oslobodili okova hard rock elemenata. Svidjelo im se flertanje s country glazbom pa su pod imenom The International Tussler Society izbacili dva albuma, spomenuti soundtrack 1994. i “Motorpsycho presents The International Tussler Society” 2004. godine.

Uskoro će biti poznate i informacije o ulaznicama.

Ostavite komentar: