brkovi

NME proglasio bend Suede “božanstvenim genijima”

suedeNa narednoj dodeli NME nagrada, brit pop velikani Suede biće odlikovani nagradom magazina “božanstvetni genije”, odnosno Godlike Genius Award.

Suede

Bend će nagradu preuzeti lično 18. februara u Londonu kada će ujedno i naastupiti na ceremoniji u O2 Akademiji. “Divno je biti priznat i odlično je za nas jer smo pregurali dosta uspona i padova u našoj karijeri. Bio je pravi tobogan sa ekstremnim vrhovima i padovima, tako da biti odlikovan na ovaj način 25 godina nakon što smo se okupili je ljupko, zaista”, rekao je frontmen benda Bret Anderson.

Urednič NME časopisa Majk Vilijams je za bend rekao da su suštinski promenili kurs alternativne muzike u 90im “spajajući raznorodne crte uticaja u jedina definitivan Britanski zvuk”. “Našli su romansu u bedi i lepoti samodestruktivnog hedonizma”.

Sude su oformljeni 1989. godine u prestonici Velike Britanije i do 1992. godine važili su za jedan od najboljih novih bendova na Ostrvu. Do 2002. godine objavili su pet studijska albuma kada su prestali sa radom. Na scenu su se vratili 11 godina kasnije sa odličnim albumom “Bloodsports“. Poznati su po hitovima “Trash“, “Beautiful Ones“, “We Are The Pigs“, “Heroine“, “New Generation“, “Still Life” i najsvežijim “Barriers” i “It Starts And Ends With You“.

Prethodni dobitnici bili su Blondie, The Clash, Pol Veler, The Cure, Manic Street Preachers, New Order & Joy Division, Dejv Grol, Noel Galaher i Džoni Mar.

Ostavite komentar: